Musical(s)

Musical(s)

Wicked
Wicked er enTony Award-vindende Broadway- og West End musical, den er skrevet og komponeret af Stephen Schwartz og af Winnie Holzman. Historien er baseret på den den storsælgende roman Wicked: Den Onde Heks Fra Vest af Gregory Maguire, en fortsættelse til klassikerenTroldmanden fra Oz.
Wicked fortæller historien om Elphaba, den fremtidige Onde Heks Fra Vest og hendes forhold til Galinda, senere Glinda, den Den Gode Heks Fra Nord. Deres venskab fortæller en historie om hvordan de kæmper med deres forskellige tilgang til livet i Oz, de rivalisere over kærlighed til den samme og deres forskellige reaktioner til Trolmandens korrupte regering, og til sidst Elphaba’s fald. Handlingen i første akt er sat før Dorothy’s ankomst fra Kansas, og inkluderer adskillige referencer til den velkendte historie fra filmen The Wizard of Oz. Selvom det var forbudt at tage billeder fik Pernille alligevel snydt sig til at få taget et.

Om aftenen var vi inde at se Phantom Of the Opera. Det var vildt godt – især scenografien. Det lignede virkelig at de sejlede over vand og alt var bare super tight!
Handlingen udspiller sig i operaen i Paris.
Det skamferede Phantom i operaen forelsker sig i den unge Christian Daae, og han vil gøre alt for at få sin vilje, og for at gøre hende til Primadonna. Den unge Christine har imidlertid forelsket sig i hendes barndomsven Raoul.
Phantomet har skrevet en opera, som han forlanger bliver sat op. Den bliver efter megen betænkningstid sat op. Til premieren er der skarpskytter i salen – de vil have fat i Phantomet, men han leger kispus med alle. Ingen opdager at han overtager hovedrollen, og vil i sangen “The Point of no Return” erklære sin kærlighed. Men foran hele salen tager hun masken af ham – og alle ser hans skamferede ansigt.
Phantomet flygter til hans underjordiske skjulested, og han tvinger Christine med. Raoul vil gøre alt for hans livs kærlighed og følger efter, han får følgeskab af skarpskytterne. Da Raoul når frem bliver han indvivlet i Phantomets lasso. Christine bliver tvunget til at vælge, og for at redde Raoul kysser hun Phantomet. Dér, kan han ikke klare mere – han løsner Raoul og lader dem gå.
Da de forfølgende skarpskytter kommer frem, er Phantomet sporløst forsvundet.

Leave a comment